Сириец опита да мине пеша през Дунав мост

0
Халил се опитал да се промуши незабелязано между автомобилите през нощта, но граничарите го видели
Халил се опитал да се промуши незабелязано между автомобилите през нощта, но граничарите го видели Снимка: Novini.bg

Сирийски гражданин се опита да мине нелегално пеша през Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“, научихме от „Монитор“.

Чужденецът не искал да рискува да пресича реката с лодка или пък да се крие в камион, а и нямал пари да плати, и решил да се възползва от огромния трафик през този пункт. Сметнал, че в напрегнатата ситуация бдителността на служителите е намалена и това ще му помогне да отиде безпроблемно в Румъния.

За преминаването през граничния пункт 19-годишният Халил избрал, естествено, тъмната част на денонощието. В полунощ на 18 ноември бил откаран до пункта с автомобил, в който пътували сириец и румънец. Платили таксата в българската част на пункта, преминали Дунав мост и преди проверката на документите на гишетата в Гюргево, Халил слязъл. Сириецът и румънецът минали легално през граничния контрол и спрели да чакат младежа край близката бензиностанция. През това време Халил се промъкнал между тировете и криейки се, се опитал да мине незабелязано между сградите и автомобилите. Бдителни граничари обаче го видели и го задържали, а младежът им разказал всичко.

Халил и двамата му спътници са върнати на българските власти за търсене на наказателна отговорност.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари