Синоптиците прогнозират жега и опасност от обилни валежи в сряда

0
Максималните температури ще достигнат 32 градуса
Максималните температури ще достигнат 32 градуса

Максималните температури ще достигнат 32 градуса

През нощта ще бъде предимно ясно, утре ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Северна България и планините ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Привечер ще превали и в Югоизточна България. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще е до умерен. Ще се задържи горещо с максимални температури между 33° и 38°, в Северозападна България дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 29° и 32°; в София – около 31°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28° и 33°. Температурата на морската вода ще е 22°-24°, по-ниска е на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, по билата и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 17°.

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Над Северна България и планинските райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, възможни са и градушки. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна - от 27°-28° в северозападните райони до 36°-37° в югоизточните.

В петък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до умерен и с него ще нахлува относително хладен въздух. От северозапад на югоизток на много места в страната ще има валежи и гръмотевични бури и градушки. Повишена вероятност да са временно интензивни и значителни по количество има след обяд и през нощта срещу събота в Източна България. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари