Синоптик: От средата на месец ноември рязко ще застудее

1
В северните части на страната ще превалява и сняг, прогнозира Петър Янков
В северните части на страната ще превалява и сняг, прогнозира Петър Янков Снимка: БГНЕС

Според Петър Янков добре е да сменим гумите със зимни до 10 ноември

"Намираме се във вихъра на сиромашкото лято. Това ще продължи, въпреки очакваните валежи през почивните дни, които ще понижат температурите - дневните ще бъдат около от 14 до 19 градуса в населените места, а по планините ще превали и мокър сняг. Топлото време ще продължи до 10-11 ноември, след което ще настъпи пълен обрат със сериозни заявки на зимата." Това прогнозира синоптикът Петър Янков в ефира на "България сутрин" в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му би било добре шофьорите да сменят гумите си със зимни до 10 ноември, тъй като след тази дата се очакват превалявания от сняг.

"Очакват се резки застудявания. От 13-и до 16-и ноември в населените места се очакват температури между 2 и 10 градуса по най-топлите места. В северните части на страната ще превалява и сняг, но няма да има сериозни натрупвания", прогнозира Янков.

Според синоптика съботата ще бъде по-подходяща за планински туризъм. Валежи се очакват в неделя - по-съществено в крайните югозападни райони заради средиземноморски циклон.

"С нахлуването на по-студен въздух след 10-11 ноември ще се осъществи и едно усилване на вятъра", подчерта синоптикът.

Петър Янков обобщи, че в този период от годината времето е динамично и се наблюдава рязка смяна на резултатите от прогнозите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари