Синоптик: Изготвяме протестна декларация за увеличаване на заплатите

0
Експертът поясни, че за НИХМ няма актуализация на средствата и за 2023
Експертът поясни, че за НИХМ няма актуализация на средствата и за 2023 Видео: NOVA

Експертът поясни, че за НИХМ няма актуализация на средствата и за 2023

Надяваме се да бъдат отпуснати средства на НИМХ за увеличение на заплатите на служителите. За разлика от другите научни организации, които през 2023 г. получиха такова финансиране, при нас това не се случи. Нашето искане е за допълнителни 4 100 000 лв. Това каза синоптикът и председател на синдикалната организация на ВОН Анастасия Кирилова в ефира на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Кирилова допълни, че засега не смята, че ще се стигне до спиране на прогнозата за времето. Тя уточни, че в момента подписват протестна декларация с искане за актуализиране на заплатите. „Засега нямаме контакт с властта“, каза синоптикът. Тя посочи, че разчита на здравия разум на управляващите.

Климатичните наблюдатели са важни, тъй като се правят измервания всеки ден и се поддържат станциите“, посочи експертът. Кирилова уточни, че метеорологичните наблюдатели получават ниско възнаграждение.

Специалистът поясни, че има финансов проблем и по другите пера. Кирилова каза, че за агрометеорологията е важно да има достатъчно средства, тъй като дейностите започват да замират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Любка Кумчева
    „Климатичните наблюдатели са важни, тъй като се правят измервания всеки ден и се поддържат станциите“, посочи експертът. ... Измерванията могат да се правят и постоянно със съответните автоматични метеостанции, за поддръжката на които не са нужни дежурни, които не знам защо наричате синоптици. Така е по цял свят, мамка му! А тези, които на няколко часа записват данни от едни измервателни уреди са анахронизъм, отживелица, минало. То доскоро в пощите имаше и изпращане на телеграми. Вече няма, отживелица е. Въпросните държавни чиновници да си намерят друга работа. Е, толкова сладка няма да е, но ще скалъпват бюджета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари