"Сините феи" прегазиха "Войводина" с 95:58

0
Най-добра за победителките отново бе Кристина Сантяго с 25 точки и 6 борби
Най-добра за победителките отново бе Кристина Сантяго с 25 точки и 6 борби Видео: БГНЕС

Баскетболистките на "Дунав" записаха втора победа в международния турнир "Русчук", който се провежда в Русе. Те разгромиха отбора на "Войводина"-Нови Сад с 37 точки разлика – 95:58, и са единственият състав без загуба до момента.

Американката Латриша Лъвингс даде аванс на дунавки още в началото с първата точна стрелба в срещата за 2:0. Младият сръбски тим успя да се държи равностойно малко повече от 2 минути до 4:4. Последваха обаче 10 поредни точки в техния кош. В игра се появи дори Жаклин Златанова, която лекува контузия дълго време. Смените не нарушиха ритъма и първата част приключи при 31:12 за домакините.

Двубоят продължи при подобен сценарий и на полувремето таблото вече показваше 55:27 за "Дунав". Това позволи на треньора Георги Божков да пусне в игра и по-младите състезателки, за да се обиграят. До края на срещата "сините феи" не отстъпиха инициативата и логично победиха с крайното 95:58. Победата обаче бе вгорчена до известна степен от неприятната контузия на най-добрата сръбска баскетболистка Йелена Вучетич, която счупи ръката си и това я извади от играта.

Най-добра за победителките отново бе Кристина Сантяго с 25 точки и 6 борби, а Цветомира Шаренкапова се отличи с 19 точки. За сръбския тим най-резултатна бе Йована Пашич, която завърши с 23 точки, а Мая Вуядинович добави 10.

В първия двубой от втория ден на турнира за "Купа Русчукъ" "Монтана 2003" победи категорично "Нефтохимик 2010" със 107:78. За победителките Кортни Дювър направи дабъл дабъл от 30 точки и 11 борби. Юдит Кайдачи добави 21 точки, а Даниела Петева – 18 точки. За бургаският отбор най-резултатна бе Ивелина Вранчева с 14 точки, а с 12 точки се отчете Борислава Христова.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари