Синдикатите в МВР са бесни: Грозно е да се взима от детските надбавки

3
В системите на МВР има "страшен дефицит на правила"
В системите на МВР има "страшен дефицит на правила" Видео: Bulgaria ON AIR

Синдикатите в МВР организират днес протестен палатков лагер и изложба пред Народното събрание. По този начин за пореден път те ще изразят искането си за 30-процентно увеличение на заплатите. Протестиращите не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото

"Да се взима от детските надбавки е много грозно, не мога да го коментирам. Това е безнравствена позиция на народните представители", заяви в "България сутрин" заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

"Ние не се върнахме на изходна позиция, а ни върнаха, но поне този път имаше една среща да обсъдим евентуално увеличение на заплатите", каза още той.

По думите му в системите на МВР има "страшен дефицит на правила".

"Разговорите с Борисов и синдикат "Огнеборец" не ни засягат, ние не сме ги приели", посочи Илия Кузманов и добави, че този път не става въпрос за обида, а за гняв.

"Ние сме бесни. Подценяват интелигентността на гражданското общество. Това, което искаме, не сме си го измислили", заяви той.

"Когато 2017 г. протестирахме 7 месеца, когато почти никой пак не ни обърна внимание, заплатите бяха 660 лв., сега достигат 960 лв. Това е неземната сума, която взимат служителите на МВР", обясни Кузманов.

Той сподели, че демонстрациите ще бъдат мирни - с надписи и включени лампи на полицейските коли.

"Някои началници в МВР, които биха желали да се опитат да сплашат нашите колеги, ще ги оповестяваме в медиите всеки ден. Ако някой иска да стане известен, да пробва", категоричен беше зам.-председателят на УС на СФ на служителите в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че ако до петък няма извинение, няма движение по техните искания и не за сметка на детските надбавки, на 20 ноември ще има национален протест пред Народното събрание.

Кузманов съобщи и че към този момент няма информация за ранени полицаи след снощния протест пред ВМРО.

"Много са дефицитите в МВР, може да отделим цяло предаване, полицаите си купуват сами белезници, униформи и т.н. Трябва да се чуе какво искат гражданите, дефицитите са не само в белезниците и униформите", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, защо Земята се върти?
- Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?

Харесай Дунавмост във Фейсбук