Синът на Васил Божков е обвинен за пране на пари

1
Прокуратурата го е задържала за 72 часа и след изтичането им ще поиска от съда да наложи постоянен арест
Прокуратурата го е задържала за 72 часа и след изтичането им ще поиска от съда да наложи постоянен арест Снимка: БГНЕС / Архив

Синът на обвинявания като ръководител на престъпна група бизнесмен Васил Божков - Антон, е задържан и обвинен за пране на пари, съобщи говорителят на специализираната прокуратура Сийка Милева.

Прокуратурата го е задържала за 72 часа и след изтичането им ще поиска от съда да наложи постоянен арест. Според обвинението той е предприел изпирането на пари по поръчение на баща си.

Бащата - Васил Божков, пребивава в Обединените арабски емирства, откъдето прокуратурата очаква да бъде екстрадиран. С промени в законодателството държавата иззе лотарийния му бизнес, а прокуратурата го обвинява за 11 престъпления, между които принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, изнасилвания и убийства.

Миналата седмица беше повдигнато обвинение и на съпругата на Васил Божков Елена Динева, според прокуратурата тя е била член на организираната престъпна група на мъжа си.

Антон Божков е зет на бившия министър - председател Стефан Софиянски (служебен премиер от февруари до май 1997 г.)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари