Тези симптоми означават, че приемате твърде много захар

0
Не само диабетиците имат високи нива на кръвна захар
Не само диабетиците имат високи нива на кръвна захар

Повечето хора си мислят, че само диабетиците имат високи нива на кръвната захар.

Това обаче далеч не е така. Захарта се отразява зле на всеки и вреди както на нервите, така и на кръвоносните съдове и захарта, пише Мениджър.

Именно поради тази причина е важно да можете да разпознавате тревожните симптоми и да вземете необходимите мерки, преди да е станало късно.

Постоянен глад

Високите нива на кръвната захар пречат на глюкозата да навлиза в клетките. В резултат на това тялото не получава достатъчно енергия и иска все повече храна. Това е един наистина порочен кръг.

Постоянна умора

Когато кръвната захар е висока, тялото не може да съхранява и абсорбира глюкозата както трябва. Енергията е недостатъчна и тялото не получава необходимото си гориво. Всичко това води до умора  без видима причина.

Често уриниране

Ако кръвната захар е висока, бъбреците работят на пълни обороти, тъй като тялото се опитва да се отърве от глюкозата в кръвта. След като кръвната захар достигне високи нива, заедно с глюкозата, бъбреците започват да отделят и голямо количество телесна вода, следствие на което се явява и по-честото уриниране. Това от своя страна води до…

Прекомерна жажда

Прекомерната жажда пък означава, че тялото ви се опитва да компенсира загубата на тези течности. Тези два симптома вървят ръка за ръка, чрез тях вашето тяло се опитва да наложи контрол върху нивата на кръвната захар.

Загуба на тегло

Високите нива на кръвна захар обикновено предизвикват необяснима и нездравословна загуба на тегло (въпреки че ядете често и висококалорични неща). Бъбреците работят интензивно, за да изхвърлят излишната захар, което води до значителна загуба на калории. Обезводняването (следствие от високата кръвна захар), също е част от причината за неестествената загуба на тегло.

Инфекциозни заболявания

Инфекция на пикочните пътища и кандидозата могат да засегнат както мъжете, така и жените. Въпреки това те се срещат повече при последните (особено когато имат високи нива на кръвна захар и диабет). Големите количества захар създават благоприятни условия за размножаването на бактериите.

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари