6 знака разкриват дали прекалявате със сладкото

0
Не всеки би могъл да забележи симптомите, предупреждаващи го, че се храни с твърде много сладки храни, затова вижте кои са те
Не всеки би могъл да забележи симптомите, предупреждаващи го, че се храни с твърде много сладки храни, затова вижте кои са те

Звучи гръмко, но е факт – захарта може да е смъртоносна.

Ако успеете, откажете сладкото за 1 месец и вижте колко по-добър ще стане животът ви, пише Bright Side, предаде Обекти.

Не, болните от диабет не са единствените хора, които могат да имат високи нива на кръвната захар. Всеки може да страда от подобно нещо, дори и да няма диабет. Но не всеки би могъл да забележи симптомите, предупреждаващи ни, че се храним с твърде много сладки храни.

Ето кои са те:

Хапнах преди час, но ми се иска пак

Когато кръвната ви захар е висока, глюкозата не може да стигне до клетките. Вследствие от това тялото няма енергия и иска още храна - порочен кръг, който води до напълняване.

Чести посетители на тоалетната

Високите нива на кръвната захар са причина за честото уриниране. Когато тя не е в норма, бъбреците не работят нормално. Честото уриниране, и не само то, е причина и за сухота в устата и постоянна жажда.

Станах преди час, но отново ми се спи

Постоянна умора. Всеки, който си мисли, че няма нищо лошо да хапне вафла в 10 сутринта, още една следобед и половин шоколад за вечеря, познава това смазващо усещане. 

Може и да свалите килограмите

Честото уриниране е причина за загуба на килограми. Недостатъчният инсулин ще накара тялото да изгаря всички нарочно натрупани мазнини.

Дори да завъдите гъбички

Захарта е истинско гориво за всякакви микроорганизми, които се подвизават в тялото ни. Затова не е изненада, че дамите, които имат високи нива на захарта, се оплакват и от гъбички.

Захарта провокира растежа на раковите клетки

Раковите клетки обичат сладко. Бавно, но славно сладките храни ще ви разболеят и ще ви причинят не само здравен, но и емоционален дискомфорт.

Източник: ОБЕКТИ.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари