Симеон от Explicit: Чрез „Bulgarian Idiot“ представяме звеното от протестиращи в Русе

4
Аз лично завърших образованието си в чужбина, но се върнах тук
Аз лично завърших образованието си в чужбина, но се върнах тук Видео: Русе Медиа

Рок група от Русе създаде песен по текстове от протестни лозунги.

Момчетата от бандата Explicit заснеха и видеоклип, в който изпълняват парчето си „Bulgarian Idiot“ по време на протест в родния си град.

Идеята за създаването на песента е на 22-годишния вокалист на групата Симеон Стефанов. За него и колегите му Младен Радев – барабани, Цветан Пенелски – соло китара, Александър Пламенов – бас китара, музиката е вид обществена кауза. Като млади хора не са безразлични и към протестите.

Докато пътувах към един от протестите в София, чух оригиналната песен “American Idiot” на Green Day, при което връзката между тематиката в оригиналната песен и ситуацията в момента в България беше много очевидна“, разказва за идеята си Симеон, предава Русе Медиа.

Групата решава да заснеме видеото към парчето в естествена среда – сред протестите в Русе. В музиката са вплетени народни мотиви, а текстът е на български.

50 процента от текста са или цитати, или е вдъхновен от плакати и лозунги от протестите в цялата страна, които лично сме видели или сме гледали в интернет. С възможностите, които ние имаме като музиканти, се стараем да изразим гласа на най-мотивираните българи, които всеки ден са по улиците, всеки ден протестират“, казва Симеон.

Като млад човек той иска да се развива в България. Мечтае да я види обновена.

Искам да видя България, в която хората са по-дружелюбни един към друг, мислят критично и да могат да отстояват своите права с аргументи“, споделя той.

Групата от Русе е известна с оригиналните си идеи – сред тях са песен за войната по пътищата и изпълнение на химна в рок вариант.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари