Николай Василев: Следващата година може и да е по-лоша

1
"Държавата, където и каквото и падне, раздава милиардите с лека ръка, което не съм го виждал през живота си", заяви Василев
"Държавата, където и каквото и падне, раздава милиардите с лека ръка, което не съм го виждал през живота си", заяви Василев Видео: Bulgaria ON AIR

Как ще се отрази нов локдаун на икономиката ни?

"Към края на лятото всички се бяхме поуспокоили, че няма толкова много заболели. Не знам дали следващата година няма да е по-лоша от тази за всеки един сектор", каза в "Денят ON AIR" бившият министър на икономиката Николай Василев.

По думите му ресторантьорите били първите, пробили ставката за ДДС от четвърт век, но нямало понижаване на цените в заведенията.

"Неправилно е в първи полъх на пандемията да похарчим всичките пари и после да капитулираме. Държавата, където и каквото и падне, раздава милиардите с лека ръка, което не съм го виждал през живота си. Дори, когато имахме големи дефицити преди години, не се раздаваха пари така", обясни още той.

Според Василев с новите мерки и още жертви едва ли следващата година ще е с ръст нагоре в икономически план.

"На кого дадохме пари - не бих оспорвал за лекари, медици, дадохме за респиратори. Милиардите отидоха обаче за държавни служители, пенсиите 2 години имаха ръст. Правителството ги дава на служители в публичния сектор. Учителите не казвам, че не трябва да получават пари, но в такава криза", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Трябва да подкрепим хората на първа линия, бившият министър на икономиката.

"60/40 бе добра мярка, не трябваше да се пипа въобще", отбеляза Николай Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Срещнали се двама приятели със сини фланелки. Гледали се мълчаливо и накрая единия казал:
- Изглеждаш ми отпаднал...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари