Силно хлориран басейн причини опасни алергични реакции при десетки плувци

0
Състезателите са дишали трудно, разказват треньори и родители.
Състезателите са дишали трудно, разказват треньори и родители.

Прекомерно хлорирана вода в басейна "Диана" застраши здравето на деца-плувци, десетки състезатели получиха алергични реакции

Инцидентът е от вчера по време на Държавното първенство по плуване. Непрофесионално отношение и лошо управление са в основата на инцидента, установява първоначалната проверка. Състезателите са дишали трудно - за това разказват треньори и родители пред БНТ

Според запознати възможните причини за прекомерното хлориране на водата в басейн "Диана" са няколко. Една от тях е, че от седмица басейнът няма управител. В началото на седмицата се появил новият управител, но впоследствие се отказал от поста.

Второ - треньори по плуване, които не пожелаха да застанат пред камерата ни, допускат и още една причина - че прекомерното хлориране на водата може да е саботаж на промените в ръководството на басейна. Така или иначе обаче последиците са факт. Ето какво казаха пред БНТ част от родителите.

"Децата масово кихаха, кашляха, получаваха болки в гърдите. Състезанието беше преустановено. Имало е три пъти над допустимото хлор във водата."

"Това е вторият път за тази година, в който децата кашлят. Има припаднали, има алергични реакции. Може би наистина някой трябва да провери какво се случва на този басейн."

"Не виждам човек, който да каже, че това е нормално. Държавното първенство на България се провежда тук - веднъж в цялата страна и да има такива пропуски..."

Днес обстановката в басейна постепенно се нормализира. В момента тук се провежда държавното състезанието по плуване. Притесненията обаче остават, защото според запознати, ако не се назначи нов шеф, е възможно след профилактиката на басейна през август, той повече да не отвори врати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари