Силната магнитна буря продължава трети ден

0
Нивото на нейната опасност не е намаляло през последното денонощие
Нивото на нейната опасност не е намаляло през последното денонощие

Степента на смущение на магнитното поле на Земята продължава да остава на ниво G3 - силно по скалата от пет показателя, където G5 е изключително силно, а G1 е слабо

Трети ден на Земята продължава силна магнитна буря, нивото на нейната опасност не е намаляло през последното денонощие, според материали на руския Институт по приложна геофизика, цитирани от ТАСС и БТА.

Степента на смущение на магнитното поле на Земята, според данните от мониторинга на космическата обстановка, продължава да остава на ниво G3 - силно по скалата от пет показателя, където G5 е изключително силно, а G1 е слабо. Ниво G3 предполага, че на Земята, в допълнение към сериозните смущения в комуникацията, могат да бъдат записани фалшиви аларми в системите за безопасност на енергийните системи, маслени трансформатори могат да „кипят“, а космическите апарати могат да се нуждаят от корекции в ориентацията.

При почти всяко забележимо смущение на магнитното поле на нашата планета могат да се наблюдават сияния. На ниво G3 може да се наблюдава полярно сияние дори на средни географски ширини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари