Силистренци не искат да пътуват до София заради катастрофата с автобус край Зафирово

1
Граждани, на които им предстоеше пътуване от столицата до Силистра или обратно, предпочетоха железопътния транспорт
Граждани, на които им предстоеше пътуване от столицата до Силистра или обратно, предпочетоха железопътния транспорт Снимка: Фейсбук

Метеорологичните условия или човешка грешка са част от хипотези за жестоката катастрофа, станала в ранните часове в сряда, 8 декември, по пътя между селата Зафирово и Коларово

 Тогава, само минути след като в региона заваля първият за годината сняг, автобус по линията Силистра – София се блъсна челно в тежък товарен автомобил, пише "Бряг"

В този момент в автобуса пътували 11 пътници до различни дестинации по маршрута и 36-годишният водач. Колегата му от камиона със софийска регистрация, на 48 години, се разминал без сериозни травми. След удара шофьорът на автобуса е със счупен крак, а пътничка е със счупен нос. Други пет пътници били прегледани в болниците в Силистра и Тутракан и освободени без сериозни наранявания, съобщи пресцентърът на полицията. Другите пътуващи се отървали с натъртвания и силен стрес от инцидента.

До късния следобед в сряда движението по пътя Силистра – Русе се отклоняваше по обходни маршрути, докато следствената група си свърши работата.

Какви са причините ще определи следствието. Важното е, че няма жертви, коментираха по социалните мрежи и из града силистренци. Съвсем пресния спомен от трагедията с изгорелите македонски туристи и последвалите анализи на причините, породиха същите въпроси – за състоянието на автобуса, на пътя, на водача и др. Граждани, на които им предстоеше пътуване от столицата до Силистра или обратно, предпочетоха железопътния транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари