Сигнал за корупция при доставки за ВСС

0
Специализираната прокуратура обискира офиси на "Балкантел" ООД в София
Специализираната прокуратура обискира офиси на "Балкантел" ООД в София Снимка: БГНЕС

Образувано е досъдебно производство за търговия с влияние.

Специализираната прокуратура обискира офиси заради съмнения за корупция при доставки за ВВС. От държавното обвинение съобщиха, че действията текат в офиси на "Балкантел" ООД в София, както и в жилища на 3 лица.

Става дума за търговия с влияние. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България.

Ето какво съобщиха официално от прокуратурата:

Днес 18.07.2019 г. под ръководството на Специализираната прокуратура се провеждат претърсвания и изземвания в офиси на "Балкантел" ООД, както и в жилища на 3 лица, всички на територията на гр. София. Процесуално-следствените действия са в рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 321 ал.6 от НК - престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления /търговия с влияние/ по повод доставяно от "Банкантел" ООД оборудване за нуждите на Военновъздушните сили на Република България. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук