Сидеров видя политическа атака в акцията в Агенцията за българите в чужбина

0
„Ние сме се борили с Красимир Каракачанов България да бъде правова държава, заяви лидерът на "Атака"
„Ние сме се борили с Красимир Каракачанов България да бъде правова държава, заяви лидерът на "Атака" Снимка: БГНЕС

"За мен това, което става с Държавната агенция за българите в чужбина, е политически удар", заяви лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

Ние сме се борили с Красимир Каракачанов България да бъде правова държава, т.е. човек, когато бъде осъден и то от последна инстанция, тогава може да бъде определен като нарушил закона“, подчерта Сидеров, визирайки задържания председател на ДАБЧ Петър Харалампиев, към когото вече има повдигнато обвинение за лидерство на престъпна група, вземала подкупи.

Според него ударът е върху цялата патриотична коалиция, но няма основания да се смята, че управлението е нестабилно. „Напротив! Имаме подобрени икономически показатели. Сега ще се види, при приемането на бюджета, че доста неща във финансово-икономически план са подобрени. Може би точно заради това се правят тези внушения“, смята Сидеров.

На въпрос от журналисти дали оставката на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор ДАБЧ попада, Сидеров отговори: „Не ме карайте да коментирам оставки. Когато аз критикувам своите коалиционни партньори, го правя във вътрешно коалиционен план. Сега виждаме нещо като политическа офанзива и смятам, че тя е насочена срещу патриотичната коалиция като цяло, която пък крепи управлението“.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари