Ще затрудни ли вота 2 в 1 преброяването на контролните разписки?

1
Очаква се рекордно чакане
Очаква се рекордно чакане Снимка: Медиапул

Димитър Иванов, координатор на Временните обществени съвети на българите в чужбина, коментира от Цюрих в предаването „Закуска на тревата“ по програма „Хоризонт“ по БНР вчерашното решение на ЦИК за преброяване на 100% от разписките от машинния вот:

Новината е шокираща, разбира се, изборният процес е висша цел, когато става въпрос за организация и провеждане на изборите, но може би всички участници в този процес са закъснели – и партии, и ЦИК направиха много неща, за да се случи и да се стигне дотук. И сега да имаме един отчаян опит да се направи нещо за доверието“.

При нас чужбина предвид, че са избори 2 в 1 и се очаква рекорден брой гласуващи за всички времена, може би, положението наистина е тежко, защото нямаме гаранции никакви, никаква промяна на процеса няма, очаква се рекордно чакане…“, каза още Иванов. 

От своя страна Първан Симеонов от „Галъп Интернешънъл“ заяви пред БНР, че решението на ЦИК за броенето на разписките, че може вместо да се потуши общественото напрежение, то да бъде разпалено наново:

Надявам се искрено да не съм прав и това да не повлияе на нашата работа, тъй като „Галъп Интернешънъл Болкан“ е партньор на Българското национално радио за изборния ден или дни, евентуално. Това може да афектира паралелното броене. Което е много важен механизъм за информиране на обществото и е хубаво то да е бързо“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари