Ще учат ли децата в студени класни стаи?

0
Във Велико Търново уверяват, че няма да се премине към онлайн обучение
Във Велико Търново уверяват, че няма да се премине към онлайн обучение

С наближаване на зимния сезон социалните и обществени институции започнаха активна подготовка

Училищата, детските градини и яслите също не правят изключение. Предвид делегирания бюджет за голяма част от тях предстоящата зима вероятно ще се окаже проблемна. За повечето учебни заведения във Велико Търново газта е основен източник на отопление, а за някои и единствен, предава БНТ.

Цели четири са алтернативите за отопление през зимата в едно от най-големите училища във Велико Търново "Вела Благоева". Директорът Ангел Янчев е категоричен, че са готови за зимата. Основният източник на топлоенергия, който използват там, е местната "Топлофикация".

"Традиционно училището ни се отоплява от тях. Освен това имаме и котли, които работят както с дизелово гориво, така и с газ. Имаме резерв от малко повече от два тона газ. Това е, когато има някакви аварии от страна на "Топлофикация". Това количество ще ни стигне за около две седмици", заяви директорът Агнел Янчев.

Той подчерта, че има уверение от местната "Топлофикация", че предстоящият сезон няма да е по-различен от предходните. Четвъртият вариант за отопление в училището са климатиците. Вече са направени и разчетите във връзка с очакваното повишение на цените на топлинната енергия.

"Цените са определени. Да, те са с 10-11% по-високи в сравнение с предходния отоплителен сезон. Ние всъщност от януари месец сме заплатили само 24 500 лева за всички месеци, като ползваме непрекъснато и топла вода, в момента също. За сравнение големи училища през януари само платиха по 35 хиляди лева за газ", каза още Ангел Янчев.

Директорът е категоричен, че сигурността на източниците за отопление е на първо място и затова всеки сезон се правят проверки. По думите му на този етап няма да се наложи преминаване към онлайн обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари