Ще сработят ли мерките за повишаване на приходите?

0
Според икономиста Георги Ганев мерките ще проработят
Според икономиста Георги Ганев мерките ще проработят Снимка: БГНЕС

Според икономиста Георги Ганев мерките ще проработят

"Според мен в голяма степен мерките, предвидени в бюджета за повишаване на приходите, ще сработят. Това са мерки за избелване на сделки, които в момента избягват плащане на данъци", заяви Георги Ганев по БНТ.

"Това са мерките за отчитане на касови наличности в бизнеси, плащане на заплати по електронен път за предприятия там, където е компромисът, настанал последните 24 часа".

По думите на Ганев мерките са двуяки.

"Първо по-големи приходи. Второ - представяне на изрядния бизнес, който винаги си е плащал всичко, в по-добра конкурентна позиция спрямо тези, които тичат по тъча цял ден", допълни той.

В държавния бюджет антиинфлационната политика се изразява в свиване на разходите, особено спрямо предложения бюджет от служебния кабинет, акцентира той.

Ганев коментира, че предложенията на синдиката са били навременни, което е позволило на финансовото министерство да ги вмести в Бюджет2023, без това да повлияе на финансовата рамка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари