Ще снимат сериал за протестите срещу обгазяванията в Русе

1
Това е била единствената стачка по време на тоталитарния режим, отбелязва режисьорът Станислав Тодоров - Роги
Това е била единствената стачка по време на тоталитарния режим, отбелязва режисьорът Станислав Тодоров - Роги Снимка: БТА / архив

Това е била единствената стачка по време на тоталитарния режим, отбелязва режисьорът Станислав Тодоров - Роги

Режисьорът Станислав Тодоров - Роги подготвя сериал за русенските събития, когато майки се опълчват на тоталитарната система у нас.

Това съобщи самият той в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“.

Жестоки са последствията за участвалите в демонстрациите, свързани с обгазяването на Русе – уволнения, изключвания от организации и др. "Протест е бил немислима дума, макар че това е периодът на перестройката“, напомня Роги.

"Това е била единствената стачка по време на тоталитарния режим, заедно с тази на тютюневите работници в Пловдив, която е смачкана със стрелба по демонстрантите. Има медийно затъмнение и след демонстрациите в Русе не се съобщава нищо за тях на аудиторията – нито телевизия, нито радио“, проследява хронологията на събитията Роги.

Властите тогава отричат и омаловажават протеста, като твърдят, че става дума за събиране на "шепа хора“. "Не говорим толкова за партийна, колкото за междудържавна политика – все пак заводът, срещу който русенци протестирали, е в Гюргево (Румъния). Той е създаден от съпругата на Чаушеску. Как да се повдигне този въпрос от българските отговорни фактори?“, убеден е режисьорът

Стига се до 88-ма година, когато се случва т.нар. "протест на майките с количките“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    daskal
    Какъв е този режисьор Станислав Тодоров-Роги? Откъде идва, къде работи, с какво е известен? Що за "режисьор" е? С кино ли се занимава, с телевизия, с театър или с опера? Кой ще плаща за сериала и какъв ще е той - игрален или документален? Къде ще може да се гледа? Пълен ужас!
  • -2
    3
    Александър
    Първо режисьора не е в час! Къде и кога се е стр еляло не съм чувал, но има една снимчица от май-89 година¡ Моя позн ата е на нея и ми е разка звала! Освен това съм работил и лично познав ах Стефка Монова! Така че с фалшив филм бизн ес не се прави! А знам и още много неща, но.......!
  • 17
    2
    Локи
    Нищо не се е променило. Пак ще има протест. Така че мислете за втора част.
  • 18
    1
    НЕЗАБАВНО
    ДА ПОЧВАТ НОВИЯТ СЕРИАЛ ЗА ЕКОЛОГИЯТА НА РУСЕ.ДА КРЪСТЯТ СЕРИАЛА: "РУСЕНСКА ЗАПАДНА&ИЗТОЧНА ПРОМИШЛЕНА-МАРТЕН-СЛИВО ПОЛЕ.ТЕЦ-РУСЕ" ПОД ПРИКРИТИЕ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари