Ще пуснат ли извънредни автобуси за Коледа и Нова година?

1
За най-удобните часове преди и след празниците местата вече са свършили
За най-удобните часове преди и след празниците местата вече са свършили Снимка: paradise-s.ru

За най-удобните часове преди и след празниците местата вече са свършили

„Няма свободни места“ - това е най-често срещаният надпис по гишетата и онлайн платформите на автобусните превозвачи две седмици преди голямото празнично пътуване, съобщава „Телеграф“.

Отговорът идва след запитване за автобусни билети за дните непосредствено преди и след празничния период. Най-голям е недостигът на билети за 23 декември и 2 януари - съответно последния работен ден преди Коледа и последния почивен след Нова година. Места се намират за сутрешните автобуси в тези дни. Най-атрактивните рейсове обаче за вечерта на 23-ти и следобед и вечер на 2-ри са вече изкупени. Високо е търсенето и за сутринта на Бъдни вечер, както и за най-ранните автобуси на 3 януари.

Търсене

Най-търсени традиционно са билетите от София за Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Плевен и Шумен. Места все още се намират по направленията в Западна България като Видин, Монтана, Враца, Благоевград и Кюстендил. Високо е търсенето и за рейсовете от Пловдив за Бургас и Варна.

Натоварване

„За момента наблюдаваме кривата на търсенето и анализираме ситуацията. Все още търсенето е стабилно и местата се запълват регулярно. Естествено е най-натоварени да са най-удобните автобуси преди и след празниците. Това обаче не е достатъчна причина да пуснем извънредни линии, тъй като е възможно пътниците да се възползват и от други часове на същите дати“, коментира за „Телеграф“ Георги Атанасов, управител на най-големия автобусен превозвач у нас „Юнион Ивкони“. Според него в следващите дни ще се вземе решение дали да се пуснат извънредни автобуси. „Очакванията ни са по принцип през този празничен период търсенето да е по-високо спрямо миналата година, когато ефектът от ковид пандемията все още бе осезателен“, допълни Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари