Ще правят ново кръгово движение до Речна гара

0
Ще ремонтират четири улици в центъра на Русе
Ще ремонтират четири улици в центъра на Русе

През пролетта на 2017 година ще започнат ремонтните дейности по четирите улици в центъра - „Славянска“, „Църковна независимост", „Райко Даскалов“ и „Баба Тонка”, каза вчера по време на сесия зам.-кметът Димитър Наков.

Съветниците дадоха зелена светлина за кандидатстване по програма „Региони в растеж“ на стойност 16 790 422 лева. По проекта ще бъде рехабилитиран Кея и част от Парка на младежта, предаде Арена Медиа.

Предвидено е ново кръгово движение на площад „Св. Никола“ – пресечката на ул. „Славянска“ с бул. „Придунавски“. По ул. „Славянска“ ще бъде осигурена двупосочна скоростна велоалея, маркирана в уличната настилка.

Най-северната част на ул. „Църковна независимост" ще бъде с двустранно надлъжно паркиране, като се осигурява една лента за движение на автомобили. По цялата дължина на улицата ще се подменят тротоарните настилки с нови.

По ул. „Райко Даскалов“ ще се запази еднопосочното движение, но в посока, обратна на настоящата – от бул. „Фердинанд“ към пл. „Свобода“. Осигурено е едноредно паркиране по цялата дължина на улицата. Паркингът към пл. „Свобода“ ще запази традиционната настилка с керамични павета, които ще бъдат пренаредени, а тротоарите застлани с нови плочи.

Улица „Баба Тонка“ остава еднопосочна без връзка с уличната мрежа в двата си края – към „Придунавски булевард“ и пл. „Свобода“. По улицата ще има еднопосочна велоалея, водеща от „Придунавски булевард“ към пл. „Свобода“.

Стойността на строителните дейности за Кея са за близо 7,5 млн. лв., за парка - 3,3 млн. лв, а за четирите улици от 1,2 до 1,8 млн. лв. Наков увери, че по ул. „Райко Даскалов“ ще бъдат поставени указателни табели за посоката към центъра и за основните забележителности в града, а съществуващите табели в града ще бъдат освежени по план.

Централната Крайбрежна зона на град Русе обхваща територията от Речна гара до ул.”Мостова”. Предвидени са на две места малки амфитеатрални площадки за изяви и концерти – организирани и спонтанни. В централната територия са организирани тематични детски площадки и фитнес на открито. Ще бъдат изградени два фонтана. След рехабилитацията ще има алейното осветление с нови LED осветителни тела и нови прожектори.

Около розариума в парка ще бъде подменена настилката и подмяна на амортизираните паркови елементи. Площадката пред плувен комплекс "Норд“ ще бъде ремонтирана и оформена като площ за открити експозиции с временен характер.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари