Ще остане ли град Мартен без поща?

1
Има опасност пощенският клон в град Мартен, Русенско, да бъде закрит
Има опасност пощенският клон в град Мартен, Русенско, да бъде закрит Снимка: БГНЕС

Има опасност пощенският клон в град Мартен, Русенско, да бъде закрит

Тази вероятност се оказва, че тревожи повече от 250 възрастни хора от градчето, които всеки месец на седмо число се нареждат на опашка за пенсиите си. Какъв е проблемът и какви са сигналите за тревога, обясни за "Закуска на тревата" по БНР кметът Димо Тонев.

"Сигналите започнаха, когато се обяви търгът за помещение за отдаване под наем на част от общинска собственост, където се намира сградата на кметство Мартен за досегашната поща, където се намира, в началото на годината.

На насрочения търг отидох в пощата, за да им кажа, че не са си подали документите за търг, че ще изпуснат срока, казаха ми, че не е моя работа, после се разбра, че никой не се яви на първата дата за търга, включително и пощата. Където аз съм дал становище за отдаване пон наем на това помещение...

Така стана и с насрочената втора, те пак не подадоха, само едно друго лице си е подала последния ден документите и тя го печели. И тогава започнаха мъките до ден днешен.., поясни кметът.

Конфликтът в тази ситуация произтича от факта, че "Български пощи" не са равнопоставен играч в една съвсем пазарна ситуация. Мартен има авторитета на престижно място за живот и цените на имотите са в горните граници за района. От другата страна е държавно дружество, чиято социална функция е поставена на първо място. Решение все пак има, каза за "Хоризонт" регионалната ръководителка на пощенци Райна Антонова.

"Помещение има, намерено е, вървят преговори, ще се нанасем в новото помещение. Искахме малко повече съдействие от кмета, което не получихме.

Да, новото помещение е на втория етаж е, по неудобно е, но не е изключение, да за възрастните хора ще по-неудобно", каза тя.

В Мартен живеят около 6000 души и пощата не е единствената им връзка със света, но пощата си остава един от ясните знаци, че наоколо има живот. Надеждата на всички ни е модернизацията в "Български пощи" да се случи и да предлага както пенсии на ръка, така и най-съвременни технологични решения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ради
    Що държите пенсионери на работа в Български пощи.Колко продуктивен може да бъде мъж или жена в пенсионна възраст.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари