Ще ни изненада ли времето през уикенда

0
Днес ще бъде ветровито и облачно
Днес ще бъде ветровито и облачно Снимка: iStock

Днес облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна.

Преди обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина, западната част на Горнотракийската низина и източните райони - и силен. 

Жълт код е обявен в 15 области на страната заради силния вятър. Предупреждението е за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, София област, Пазарджик, Пловдив, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна. 

НИМХ

Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София - около 5. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава и ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, временно - силен, вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 6-9 градуса. Температура на морската вода - 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над Стара планина - по-често значителна, и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

През почивните дни облачността ще е променлива, в събота - по-често значителна, без съществени валежи. В събота северозападният вятър временно ще отслабне, а дневните температури ще се понижат.

В неделя и минималните ще са по-ниски, предимно между минус 7 и минус 2 градуса, но през деня вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и максималните отново ще достигат на места до около 10 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари