Ще монтират колчета срещу изпреварване на пътя Русе - Велико Търново

17
До края на септември ще бъде положена и непрекъсната пътна маркировка с червена боя и плътни бели линии от двете страни
До края на септември ще бъде положена и непрекъсната пътна маркировка с червена боя и плътни бели линии от двете страни Снимка: БГНЕС / архив

До края на септември ще бъде положена и непрекъсната пътна маркировка с червена боя и плътни бели линии от двете страни

Временна организация на движението по околовръстния път на град Видин ще намали рисковете от катастрофи, свързани с трафика към Дунав мост 2. Проектът за това ще бъде изготвен в рамките на месец. Това решение беше взето на днешната среща при премиера акад. Николай Денков по една от приоритетните теми на правителството – безопасността по пътищата, съобщиха от Министерски съвет.

Идеята е в тъмната част на денонощието да бъде затворена една лента от околовръстното шосе на Видин и в нея да се организира временният престой на тежкотоварните автомобили. Мярката ще бъде приложена в рамките на летните месеци, когато движението към моста между България и Румъния е особено интензивно. До реалното изпълнение на проекта на място за трафика ще следят екипи на МВР, подпомагани от ИА „Автомобилна администрация“ и Националното тол управление.

До края на септември т.г. ще бъдат изградени физически разделители между посоките на движение в три пътни участъка с повишена концентрация на пътно-транспортни произшествия (ПТП) по примера на Кресненското дефиле. Ще бъдат поставени гъвкави ограничители по оста на пътя, както и непрекъсната пътна маркировка с червена боя и плътни бели линии от двете страни. Става дума за участъци от път I-5 Русе - Велико Търново на територията на областите Русе и Велико Търново и участъци от път II-55 Проход на Републиката на територията на областите Велико Търново и Стара Загора. Те са избрани от Агенция „Пътна инфраструктура“ основно поради челни удари вследствие на неправилно изпреварване.

По график продължава и т.нар. „всеобхватен контрол“ по пътищата, в който участват шест институции. В рамките на последния месец той е обхванал 14 области на страната. Информацията от съвместните проверки предстои да бъде обобщена и анализирана. Въз основа на изводите от нея ще се вземат допълнителни мерки за превенция и безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Влад
    Супер. И като закъса един Тир там, кво правим
  • 0
    5
    до 4
    Разстоянието между колчетата е такова, че един автомобил на място лесно може да премине между тях. Обаче при по-висока скорост, пътя който изминаваш при преминаване между платната е доста повече и неминуемо ще удариш даже не едно ами няколко колчета. Разбра ли сега как ще заобикаляш? А тракторите няма какво да ги коментирам. Ако познаваше ЗДП, нямаше да питаш за такава ситуация.
  • 5
    4
    Viko
    Олигофрени!!! А като кара някой трактор с 20, или аварира тир, к'во правим?! Чакаме Милениум Фалкон да ни спаси ли?! Вместо да слагате колчета, направете магистрала, или разширете пътя!!! Стига пълнехте джобовете, направете нещо за тая държава, да еба майка ви мръсна! Тоя бил герб, оня бил бсп, тоя бил против оня а после пак си поделяте милионите! Да ви отнеме живота най-ценното дано!
  • 14
    3
    kak ?
    Продължавайте да задръствате пътя. Идиоти
  • 13
    2
    мм
    И като аварира някой тир какво се случва само тъпизми
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари