Ще изгори ли бензиновата помпа от каране „на червено"?

0
Защо шофирането с малко гориво е опасно?
Защо шофирането с малко гориво е опасно?

Защо шофирането с малко гориво е опасно?

Според митовете, разпространени в сервизите, шофирането с малко гориво може да доведе до прегряване и повреда на горивната помпа. Това обаче не е вярно.

При съвременните автомобили бензиновата помпа се намира вътре в резервоара и се охлажда от самата горивна смес. Дори когато резервоарът е почти празен, помпата продължава да работи нормално.

Истинската опасност от шофиране с малко гориво е свързана с намаляване на налягането на горивото в системата. Това води до прекъсвания в образуването на горивната смес и намаляване на мощността на двигателя.

Друг проблем, който може да възникне при шофиране с малко гориво, е засмукването на мръсотия и вода от резервоара. Това може да доведе до повреда на горивната помпа или на други компоненти на горивна система.

Затова е важно да поддържате резервоара си пълен, за да избегнете тези рискове.

Как да разберете кога е време за смяна на горивната помпа?

Ето някои признаци, които могат да показват, че е време да смените горивна помпа:

  • Намаляване на мощността на двигателя
  • Трудно стартиране на двигателя, особено след загряване
  • Прекъсвания в работата на двигателя
  • Въздушни мехурчета в горивопровода

Ако забележите някой от тези признаци, е добре да проверите състоянието на горивна помпа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Майстор
    Откровенни глупости ! Горивната помпа винаги засмуква от дъното на резервоара така, че ако има утайки - те се засмукват независимо от общото ниво на горивото. Освен това помпата е поставена в съд, чиято задача е да е винаги пълен, докато има някакво гориво в резервоара и при изправна горивна система налягането не се променя по никакъв начин от нивото на горивото !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари