Ще има ли най-после банкомат в Сандрово?

1
Освен без банкомат, едно от най-големите села в региона няма и аптека
Освен без банкомат, едно от най-големите села в региона няма и аптека Снимка: Фейсбук

Два наболели проблема на село Сандрово бяха обсъдени по време на провелия се по-рано днес приемен ден на областния управител Борислав Българинов

 Става дума за липсата на банкомат и аптека. Според думите на Чавдар Коев, който се срещна с Българинов, проблемите явно не могат да бъдат решени от местната власт, тъй като разговори с кметството вече са провеждани, но безрезултатно.

Населеното място е сравнително голямо по размер и оживено с постоянно население от близо 2 000 души, а през летните месеци е предпочитано и от много млади семейства с дечица. Недопустимо е в 21 век да няма банкомат.

Основно жителите на селото са пенсионери и тъй като нямат откъде да теглят парите си често се налага да се доверяват на съседи като им поверяват дебитните карти заедно с пин-кодовете си. Най-близките банкомат и аптека се намират в съседния град Мартен. За щастие местен лекар от години се е ангажирал доброволно да набавя на възрастните някои належащи медикаменти.

Областният управител беше категоричен, че банкомат трябва да бъде поставен и напълно застава зад развитието на селските райони в региона. Пое ангажимент да проведе нужните разговори, за да се осигури такова устройство в селото, както и да следи развитието по казуса. За аптека обаче няма как да се помогне, поради множеството регулативни изисквания и спецификите на този частен бранш.

Бяха обсъдени и други варианти за облагородяване на района с господина, който дори не живее в село Сандрово, но разбрал за проблемите на жителите му и решил да предприеме мерки за решаването им. Българинов го подкрепи и изрази мнение, че повече хора трябва да имат гражданска позиция и да я излагат. „Последните години ние нищо не правим за държавата си и тя няма как да ни върне каквото и да е. Хората трябва да са отговорни и нетолерантни към неправдите.“

В днешния приемен ден участва и заместник областният управител д-р Стефка Караколева.

Припомняме, че областният управител на Русе Борислав Българинов провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари