Красен остана без автобуси, хората пътуват с таксита до Русе

6
"Тук няма аптека, това означава на различни дати да ходя, освен това банкомат няма. Трябва да изтегля парите от Русе, за да мога да плащам сметките", разказва 75-годишната Мария Попова
"Тук няма аптека, това означава на различни дати да ходя, освен това банкомат няма. Трябва да изтегля парите от Русе, за да мога да плащам сметките", разказва 75-годишната Мария Попова Снимка: Bulgaria ON AIR, стоп кадър

Жители на русенското село Красен вече 10 дни нямат автобусен транспорт

Работещите в Русе са принудени да викат такси или да се събират и да пътуват с лични автомобили, предава Bulgaria ON AIR

Мария Попова е на 75 г. и живее в село Красен. Казва, че от 10 дни в селото са без транспорт до града и нямат как да си купуват лекарства.

"Много често ми се налага да пътувам и да купувам лекарства.. Тук няма аптека, това означава на различни дати да ходя, освен това банкомат няма. Трябва да изтегля парите от Русе, за да мога да плащам сметките... Това са все проблеми, които на този етап, на този век не трябва да съществуват. Карат ме до началото на Русе, след това хващам коли и се оправям, обаче на връщане 20 лв. такси. 5 дни по 20 лв. – ми аз съм пенсионер, не мога да издържам", оплака се Мария.

Кмета на селото заяви, че е запозната с проблема и се търси нов превозвач.

"Действително хората са притеснени, аз също съм много притеснена от факта, че вече 10 дена нямаме автобус. Но действително фирмата, която изпълняваше линията Русе – Красен, се отнесе много несериозно към работата - пропускаше курсове, много проблеми имахме, много неприятности", обясни кметът на Красен Йорданка Чурова.

"Молбата ни е по скоро да оправят нещата, да имаме превоз до града. Има хора, които ходят на работа, викат таксита - можеш ли да платиш такси отиване и връщане на работа, на училище... Просто необходим ни е превоз, това е", подчерта Рада Цветкова.

От Община Иваново, към която е село Красен, заявиха, че на 9 февруари фирмата превозвач е решила да прекрати договора и не е спазила задължението си до 9 март да осигури транспорт на местните жители. От Общината водят преговори с две фирми и се надяват в най- кратки срокове селото отново да има транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Русенец
    Една кола, при разход 7/100, и при 3 лв/л гориво, ще харчи под 5 лв до Русе, за 20-те километра в едната посока. Четирима души в колата ще им излиза по лев и нещо на човек, в посока. Но това е възможно решение заради абсурдна ситуация. Не е нормално да няма транспорт.
  • 3
    4
    гост
    Скоро ще има превоз Русе - Красен - Русе - Корабната . Параход ще обслужва линията три пъти дневно и пътниците ще се наслаждават на живописните гледки по река Русенски Лом .
  • -1
    3
    РУСЕНЕЦ
    Колко трябва да си глупав,за да разбереш,че от превоз на пътници не можеш да спечелиш.Превоза на пътници е социална политика и трябва да се плаща от държавата,но в нашия случай тя отсъства.Ако изкаш да спечелиш от превоз на пътници,ти трябва препиране,или извозване,не превозване,на пътници с автобуси; милионери;,за скраб или обгрижване от горе.
  • 8
    2
    шофьор
    Населението на града и селата се е стопило 3 пъти. Скоро и съвсем близките линии ще хлопнат кепенците.
  • 14
    1
    daskal
    Тези пак са добре, че са на 15-ина километра от Русе. Какво да кажат хората Острица и Широково - на 45 километра от Русе, които вече 3-4 години са без обществен транспорт?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари