Олаф Шолц поиска от Китай да повлияе върху Русия за спиране на войната в Украйна

0
Германският канцлер призова руския президент Владимир Путин да продължи зърненото споразумение
Германският канцлер призова руския президент Владимир Путин да продължи зърненото споразумение Снимка: БТА / АР

Германският канцлер призова руския президент Владимир Путин да продължи зърненото споразумение 

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че е поискал днес от китайския президент Си Цзинпин да упражни "влиянието си" върху Русия, за да спре тя своята "агресивна война" срещу Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Казах на (китайския) президент, че е важно Китай да упражни влиянието си върху Русия. Това се отнася до необходимостта да се спазват принципите на Устава на ООН, който всички сме подписали, това засяга принципи като този за суверенитета и териториалната цялост, които са нещо важно и за Китай", заяви пред журналисти Шолц по време на свое посещение в Пекин.

Германският канцлер призова руския президент Владимир Путин "да не отказва" от сделката за износ на украинско зърно, която е с краен срок 19 ноември.

"Приканвам руския президент да не отказва да продължи зърненото споразумение, изтичащо след няколко дни. Гладът не бива да се превърне в поредното оръжие", каза Шолц.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари