Шолц и Макрон призовават Европа да бъде реформирана

0
Необходимите реформи включват допълнителни усилия за декарбонизиране на икономиката, като конкретните средства за постигането на тази цел следва да бъдат оставени на държавите членки
Необходимите реформи включват допълнителни усилия за декарбонизиране на икономиката, като конкретните средства за постигането на тази цел следва да бъдат оставени на държавите членки Снимка: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Необходимите реформи включват допълнителни усилия за декарбонизиране на икономиката, като конкретните средства за постигането на тази цел следва да бъдат оставени на държавите членки

Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон призовават в съвместен коментар за в.„Файненшъл таймс“ да бъдат положени сериозни усилия за подобряване на конкурентоспособността на Европейския съюз, пише БТА.

Според Шолц и Макрон необходимите реформи включват допълнителни усилия за декарбонизиране на икономиката, като конкретните средства за постигането на тази цел следва да бъдат оставени на държавите членки.

Освен това двамата лидери призовават държавите от ЕС да завършат изграждането на единния финансов пазар, като въведат общи рамки за несъстоятелност, данъци и инвестиции.

Не можем да приемаме за даденост основите, върху които сме изградили европейския си начин на живот и ролята си в света“, пишат те в статията си, която ще излезе в утрешното издание на вестника и до която агенция Ройтерс си гарантира достъп предварително.

Вчера, по време на посещение в Дрезден, Еманюел Макрон каза, че Европа е на кръстопът, и призова за силен и суверенен Европейски съюз.

Европа е история на мир, просперитет и демокрация“, каза той, но предупреди, че бездействието може да застраши всичко това.

Френският лидер изтъкна, че в контекста на войната в Украйна Европа трябва да формулира своя собствена политика за сигурност и отбрана.

Макрон отбеляза, че Европа трябва да бъде по-независима и в икономическо отношение, в контекста на конкуренцията от страна на Китай и САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Тоди
    Карбонизирали са им мозъците на тия!
  • 3
    2
    Макарон
    Аз предлагам повече ПеПеруги на властови позиции и повече секс за бабите!
  • 7
    1
    ...
    Слаби духачи с психични отклонения. Бездетни по собствен избор. Егоистични маймуни, които задават тон на стотици милиони семейства.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари