Шофьорите на тролеи искат светофар на булевард “Тутракан“

0
Идеята на шофьорите е да има светофар, който те да включват при нужда да извършат обратния завой
Идеята на шофьорите е да има светофар, който те да включват при нужда да извършат обратния завой

Шофьорите на тролеи в Русе искат да се постави светофар на булевард “Тутракан“ край Захарния завод, където правят обратен завой, за да продължат към Русе.

Причината е, че там се налага да пресичат две платна за движение в двете посоки, за да извършат маневрата. В същото време по булеварда се движат засилени автомобили, които създават предпоставки за тежки инциденти, предаде Русе Медиа.

Подобни катастрофи вече няколко пъти ставаха точно на това място, тъй като тролеите са дълги и при преминаване между двете платна не успяват да се изтеглят изцяло от скоростната лента. При други случаи те навлизат в платното на бул.“Тутракан“, а засиленият автомобил в лявата лента не успява да реагира.

Идеята на шофьорите е да има светофар, който те да включват при нужда да извършат обратния завой.

От общината са внесли предложение за облекчаване на преминаването на тролейбусите в този участък, което ще се разгледа на комисията по безопасност на движението. Проблемът е, че бул.“Тутракан“ е ремонтиран с европейски средства и трябва да се провери дали може да се направи такава промяна предвид изискванията на проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари