Шофьори се бият на булевард "Сливница" в София

3
Случаите на агресия и насилие между шофьори продължават да ескалират
Случаите на агресия и насилие между шофьори продължават да ескалират Снимка: Facebook

Случаите на агресия и насилие между шофьори продължават да ескалират

Последният инцидент, заснет и споделен в групата "Забелязано в София" в социалните мрежи, показва ясно до какво може да доведе нетолерантността по пътищата.

В клипа се вижда как двама шофьори се атакуват и си нанасят удари на кръстовище в столицата. Нещо повече, трети водач се опитва да ги успокои и да прекрати насилието.

Реакциите на потребителите в групата са съчетание от ирония и отчаяние. Шофьорите коментират събитието с черен хумор, което свидетелства за влошаващата се атмосфера на недоверие и безразличие на пътя.

Нетолерантността и насилието на пътя не са нови явления, но в София те се увеличават и се превръщат в сериозна заплаха за безопасността и благополучието на гражданите. Трябва да се зададем въпроса - какво общество сме станали, ако вместо да се стремим към взаимно разбирателство и спазване на правилата, се "наслаждаваме" на насилие и безредици на пътя?

Органите за контрол и правоприлагане трябва да вземат сериозни мерки. Необходим е по-строг контрол върху нетърпимото поведение на шофьорите, както и по-сериозни санкции за нарушителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Роро
    В София се напълни с простаци
  • 5
    3
    имам въпрос
    единия - дебелия тулуп батка с татуировките.. дали татуировките му дават сила да е по-могъщ? или е само плацебо ефект?
  • 6
    2
    Хер
    В София, а и не само, спазваш ли правилника за движение си прецакан. Нощем разходка или шофиране без застраховка живот е несериозно начинание. Патрулки виждам в храстите. Обичат да се усамотяват...
  • 10
    1
    ОргЪн
    Органът отдавна е абдикирал от задълженията си... той стои в храстите и събира пари за бюджета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари