Шофьорът на фалшивия инкасо автомобил с мигранти е лежал в испански затвор

0
Това обявиха от прокуратурата в Бургас
Това обявиха от прокуратурата в Бургас Снимка: БГНЕС

52-годишният шофьор на фалшив инкасо автомобил, превозващ незаконни мигранти, е лежал в испански затвор за трафик на дрога.

Това съобщи за БГНЕС говорителят на Районната прокуратура в Бургас Керка Дюлгерова. Той е задържан вчера при специализирана полицейска операция на ГД ”Гранична полиция”, в района между моста на река Караагач и град Китен.

Шофьорът на микробуса „Фолксваген“ не спира на стоп-палка и след кратка преследване е задържан. При проверка в товарния отсек на микробуса граничните полицаи открили 13 мъже, незаконни имигранти, сред тях и непълнолетно лице. Чужденците са без документи, заявили, че са сирийци. Автомобилът е бил брандиран с логото на фирма за инкасо.

Извършителят на деянието е управлявал микробус с регистрационни номера на друго превозно средство и е бил брандиран със стикери на охранителна фирма. Шофьорът и неговият спътник са били облечени със сини якета и маски, които са били имитация на същата фирма. Целта е била да се създаде илюзията, че са били длъжностни лица на охранителната фирма. Извършителят е изтърпял присъда от 6 години и 8 месеца в затвор в Испания за трафик на дрога”, съобщи Дюлгерова.

Нелегалните мигранти и шофьорът са задържани, образувани са досъдебни производства по описа на ГПУ-Царево.

В превозното средство се е намирал и непълнолетен български гражданин, който е разпитан в качеството на свидетел по досъдебното производство.

Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари