Таксиметровите шофьори в Турция вече ще изискват лични документи на пътниците

1
Причината е да не бъдат обвинени в трафик на мигранти
Причината е да не бъдат обвинени в трафик на мигранти Снимка: DHA

Причината е да не бъдат обвинени в трафик на мигранти

Турските таксиметрови шофьори вече са задължени да изискват от пътниците да представят официални документи, за да не бъдат обвинени в трафик на мигранти, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Мярката е заложена в решение на турското министерство на вътрешните работи, за което са уведомени търговските камари във всички 81 окръга на страната, писа в. "Миллиет", предаде БТА.

Новата регулация се отнася за случаите, когато чужденец поиска таксиметровият шофьор да го закара в друг окръг.

Ако чуждестранният гражданин има статут на международна закрила в Турция, той следва да покаже идентификационната си карта, утвърждаваща това, както и документ, представляващ разрешение за пътуване. Ако чужденецът е турист, той трябва да се легитимира с паспорт, за да бъде превозен.

В случай че шофьорът предприеме пътуването без да поиска тези документи, той ще бъде глобен и обвинен в трафик на мигранти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари