Шофьор от градския транспорт в Русе се отдава на рисуване в свободното си време

7
Рисувам откакто се помня, любителски, не съм професионален художник, споделя Николай
Рисувам откакто се помня, любителски, не съм професионален художник, споделя Николай Видео: Bulgaria On Air

От 19 години Николай изкарва прехраната си като шофьор на тролей по линия 24 в градския транспорт в Русе. Но какво е общото между шофирането и рисуването?

Николай харесва работата си по много причини.

"Срещам се с различни хора. Само едно "Добро утро, здравейте", нищо, че не ги познавам, но е удоволствие", категоричен е той.

Въпреки че смяната му започва рано сутрин, винаги успява да намери време след дългия работен ден и за своето хоби – да рисува с пирограф.

"Рисувам откакто се помня, любителски, не съм професионален художник, не съм завършил нищо на тази тема", допълни той пред камерата на Bulgaria On Air.

В последните си произведения върху дърво той изобразява исторически личности. Защото освен изкуството, е изкушен и от миналото.

"Преди 10 години реших да започна да рисувам нашите възрожденци, които трябва да се помнят и така виждате – това е натрупано с времето", коментира още Николай.

Затова сега той е решил да дари творбите си на Общината, за да може да се запазят за поколенията. Има две дъщери и отскоро и внуче. Възпитава и тях в любов към историята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Грозното гадже е като москвича - хем върши работа, хем не ти го барат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук