Шествието на таксиметровите шофьори тръгва от "Метро"

1
Шофьорите искат паник бутон и видеонаблюдение в такситата
Шофьорите искат паник бутон и видеонаблюдение в такситата

Таксиметрови шофьори излизат на шествие с искане за справедлива присъда на двамата тийнейджъри, които убиха в края на март миналата година техен колега в с. Николово.

Шествието, към което присъединят и таксиметрови шофьори от почти цялата страна, ще бъде в понеделник, 26 март. Колоната от жълти автомобили ще потегли в 8 часа сутринта от паркинга пред „Метро“.

По информация от организаторите, тя ще бъде внушителна и ще наброява няколкостотин коли, предава TVN. Протестиращите ще преминат по основните градски улици, като шествието ще приключи пред Съдебната палата, където  в 9,30 ч. трябва да започне съдебното заседание срещу двамата непълнолетни по време на извършване на престъплението младежи.;

Таксиметровите водачи не са съгласни с формулировката на обвинението за престъплението.

Делото е заведено като грабеж, с последвало убийство. За нас обаче, това е напълно предумишлено убийство. Като цяло, бранша се обединява, защото ние искаме да имаме някаква сигурност, искаме законови промени като например да имаме паник-бутон, който да е свързан към 112“, каза Владимир Иванов.

Освен това шофьорите искат да покажат на семейството на техния колега, че той не е забравен и ще отстояват искането си за справедлива присъда.

Мъжете са категорични, че не са спокойни на работното си място, затова искат да се монтира дори видеонаблюдение, за да може при инцидент, записите да бъдат доказателство в съда.

Паралелни шествия в подкрепа на исканията на русенските таксиметрови шофьори по същото време ще има в Пловдив и в други градове

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари