Шестокласник скочи от прозорец в училище в Румъния

0
Според някои информации детето е скочило от прозореца, защото е било нападано от съученици
Според някои информации детето е скочило от прозореца, защото е било нападано от съученици Снимка: newsbeezer.com

Инспекторът по образование нарече случката "обикновена игра" и бе уволнен

Главният инспектор по образование на Букурещ Йонел Пушкаш бе уволнен днес, след като нарече "обикновена игра" инцидент, при който ученик скочи от прозорец в училище, съобщават румънските медии.

Преди два дни ученик от 6-и клас в гимназия в Букурещ скочи от прозорец, намиращ се на височина 5 метра. В момента детето е в добро състояние в болница "Мари Кюри" в румънската столица, допълват БТА и Dir.bg

Веднага след инцидента главният инспектор по образование Йонел Пушкаш заяви: "Обикновена игра...Какво да ви кажа...нервирал се е. (...) споменал е, че е изпил една Кока-Кола. Чисто и просто се е затичал и скочил от прозореца".

Министърът на образованието Сорин Къмпяну заяви днес, че главният инспектор по образование е уволнен заради това изявление.

Министърът нарече случилото се "драматичен инцидент". По думите му "нуждата от емпатия в момента е още по-голяма на фона на загубите в емоционален план, понесени заради пандемията".

"Главният инспектор каза, че това е просто игра, след като децата пили разхладителна напитка. Когато един ученик се хвърли от прозорец, не е игра. Детето е паднало от пет метра височина. Подобен жест не може да бъде третиран като обикновена игра. Съжалявам, че колега направи това изявление", каза министърът на образованието.

Той е поискал от училището информация за контекста на случката.

Министърът подчерта, че в настоящия момент нуждата от педагогически съветници е по-голяма от всякога.

Според някои информации детето е скочило от прозореца, защото е било нападано от съученици, съобщава телевизия Диджи 24.

Директорката на училището заяви, че не става дума за систематичен тормоз. Инцидентът е станал през междучасието, когато дежурният учител е бил в коридора.

Днес съучениците на момчето са продължили учебната си програма, но ще имат нужда и от психологическа помощ. В училището е започнато дисциплинарно разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари