Шестима ученици и едно дете в предучилищна възраст сред новозаразените в Русе

0
12 човека с положителен тест за коронавирус са починали
12 човека с положителен тест за коронавирус са починали Снимка: Dunavmost, архив

195 са новите случаи на Covid-19 в Русенско, като сред тях има шестима ученици и едно дете в предучилищна възраст

 По данни на Регионалната здравна инспекция най-много са заболелите в община Русе – 146. Петнайсет заразени има в Иваново, десет в Две могили, девет в Бяла, осем в Сливо поле, петима във Ветово, както и двама в Ценово.

Без нови случаи са населените места от община Борово. Оздравелите през вчерашния ден в региона са 175. Шест жени и шестима мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 932, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 20 392, а преболедувалите 17 185. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на седмо място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 37. На болнично лечение към момента в областта се намират 311 човека, като 58 от тях са в реанимация. Свободните легла са 53, от които интензивните са 8.

До момента в областта са извършени 84 647 имунизации, като повторна доза са получили 43 375 човека. През вчерашния ден шестнайсет деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 661 русенци.

Припомняме, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. В Бяла също са осигурени от трите вида ваксини, а в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари