Шестима русенци загубиха битката с КОВИД-19

1
35 от новозаболелите са от Русе.  Останалите 12 са от  Бяла, Сливо поле,  Борово, Ветово и Иваново
35 от новозаболелите са от Русе. Останалите 12 са от Бяла, Сливо поле, Борово, Ветово и Иваново Снимка: / iStock/Getty Images

Малко над 2.6 пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция, интерпретирани от областна администрация. За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 47 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 126. Най-много от новите случаи 35 са от най-голямата община, а именно Русе. Други петима от новозаразените са от Бяла, четирима от Сливо поле, както и по един от Борово, Ветово и Иваново. В населените места от общините Две могили и Ценово няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7373, а излекуваните 6235. Активните случаи са 755. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 200 души, като 28 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още шестима мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 383 на възраст между 27 и 98 години. 236 от тях са мъже, 147 жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната и е след областите София (столица), Варна, Пловдив, Плевен и Шумен. След тях се нареждат областите Стара Загора, Бургас и Велико Търново. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Търговище – 1.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари