Шест ползи от канелата за растенията

0
Подправката е полезна не само в кулинарията
Подправката е полезна не само в кулинарията

Подправката е полезна не само в кулинарията

Канелата е често използвана в кулинарията и народния тип медицина от множество години. Малцина сме наясно обаче, че е чудесна при грижата за градински растения, поддържайки ги здрави без използването на вреден тип химикали. Канелата действа противогъбично и осигурява различни хранителните почвени вещества. Също така, нейния силен аромат може да отблъсне вредителите, пише Actualno.

Надяваме се тези шест ползи от канелата за растенията, които ще ви представим, да ви бъдат полезни при грижата за тях!

За контролиране на вредители

Ако не искате да закупувате скъпите и токсични  пестициди за цветята ви, може да използвате вместо това канела на прах. Поради интензивната си миризма, тя може да задържа всякакви комари и вредители далеч от растенията за сметка на растенията. Вземете желаното количество смляна канела и я разпръснете около растенията или всякакви други места, където са концентрирани насекомите. Повторете на всеки 2 или 3 седмици.

Противогъбични свойства

За поддържането на здравите градински растения, е важно да имате продукт, който да влияе на предотвратяването на развитие на гъбичките по тях. За щастие, канелата би могла да предпазва вашите растения от тези микроби поради своите противогъбични и дезинфекциращи свойства. Поръсвайки малко канела на прах върху различни части на растението, показващи очевиден тип признаци на поява мухъл или гъбички би могло да помогне.

Защита на вашите зеленчуци в градината

Канелата би могла да бъде използвана при процеса на торене. Поръсете канела на прах около основите на растенията, поне веднъж в седмицата.

Поддържане на резниците

Нанасяте канела върху стъблата на резниците преди засаждане. Друг вариант е да комбинирате канела с аспирин, за да направите фунгицидна формула, ако имате проблеми с градинарството, пречещи ви за постигането на добри резултати.

• супена лъжица смляна канела (10 грама)

• 2 чаши вода (500 милилитра)

• 2 таблетки аспирин на прах

Смесете всички съставки добре. Оставяте ги за дванайсет часа да престоят, след което прецеждате, за да премахнете остатъците, след което ги засаждате.

Заздравяване на рани по растенията

 След прекомерно подрязване, растенията  ви могат да пострадат от порязвания или ранички, като стават податливи на гъбични инфекции и други вредни микроорганизми. За предотвратяването на проблема, можете да им дадете защитен слой от канела. Поръсвате мъничко от нея върху засегнатите участъци на растението, за ускоряване на процеса на оздравяване.

Грижа за стайни растения

Канелата би могла да бъда използвана и за поддържането на здрави стайни растения. Благодарение на хранителните си свойства, тя предотвратява изсъхването или разболяването им. За да предотвратите появата на листни въшки, може да поръсите мъничко канела на прах директно в саксията. Повторете след две или три седмици, за да поддържате ефекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари