Шефовете на службите са търсили разговор с Янев, той не ги приел

0
В момента Янев работи със заместниците на отсъстващите шефове
В момента Янев работи със заместниците на отсъстващите шефове Снимка: Министерски съвет

"Шефовете на спецслужбите, макар и отпускари до септември, най-сетне днес са се явили в Министерския съвет. Но този път служебния премиер Стефан Янев не ги е приел"

Това обяви говорителят на правителството Антон Кутев, който определи случващото се като интересна драматургия", предаде Сега. 

Тя започна, когато преди дни се разбра, че председателите на ДАНС и Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР) са пуснати в неплатен отпуск от Бойко Борисов в последните му дни като премиер. Неплатената 4-месечна ваканция и на Димитър Георгиев и на Атанас Атанасов съвпада и - от 7 май до 6 септември.

"Бяха поканени още миналата седмица на среща с премиера и не се отзоваха", потвърди Кутев изнесеното ден по-рано от служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Днес, когато са дошли в Министерския съвет, е било невъзможно Янев да ги приеме, тъй като когато има заседание на кабинета, той е изключително натоварен.

"Цялата драматургия с шевовете на спецслужбите можеше да е изработена по-добре от тяхна страна", посочи Кутев. И обясни, че в момента Янев работи със заместниците на отсъстващите шефове. И дори така работата на службите върви добре.

Правителственият говорител не отговори дали се обсъжда освобождаването на председателите на ДАНС и ДАР. На въпрос дали те са прекратили отпуските ти, Кутев каза, че няма такава информация, но появата им в Министерския съвет вероятно означава това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари