Шефка на гробище "зарови" живи хора

0
Шефка на гробище "зарови" живи хора

Бивша шефка на гробищен парк е завела в регистрите живи хора като умрели, за да им пази гробно място.

Това става ясно от подадени сигнали от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, който изпрати спешно писмо до Районна прокуратура-Дупница срещу бившата управителка на гробищния парк Василка Иванова. Иванова бе уволнена дисциплинарно от Чимев, след като направеният одит от Община Дупница установи липси и сериозни финансови злоупотреби. Проверка установи нови фрапантни нарушения от страна на Иванова. Два от случаите са направо потресаващи.

За лицето Т. Р. С. от Дупница е записано в гробищния регистър и в регистрационен картон на гробно място, че е починало през 2000-та година. При проверка е установено, че има излята само циментова рамка на въпросното място, а след справка в локалната база данни за лицето Т. Р. С. се оказва, че... е живо.

Другият подобен случай е за “мощите” на лицето С. Б., което след проверка се оказва, че също е живо!

Другите сигнали касаят издаване на неистински удостоверения за откупуване на гробни места, както и фрапиращи разлики в сумите между квитанциите давани на хората и в същото време отчитани. На гражданите са вземани различни такси от 75 до 125 лева срещу квитации, а в същото време в касата на Общината са отчитани като... 15 и 25 лева.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари