Шефът на СБА с разкрития за корупцията с шофьорските книжки

0
Държавата трябва да засили контрола върху изпитите, категоричен е инж. Емил Панчев
Държавата трябва да засили контрола върху изпитите, категоричен е инж. Емил Панчев

"Държавата трябва да реши този проблем – тя трябва да засили контрола върху изпитите, ако те се провеждат от някаква организация или фирма извън държавните органи".

Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Съюза на българските автомобилисти инж. Емил Панчев по повод подписката с искане частният бранш да поеме изпита за шофьорски книжки.

"Може би сегашното положение е по-удобно на някои хора. Хората не се учат добре, защото знаят, че могат да си купят книжката", добави той. По думите на председателя на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов в подписката има един притеснителен факт. "Каква е гаранцията, че порочните практики няма да се пренесат и в частния сектор, където интересите са още по-големи?", попита той.

"От 15 г. говорим, че този изпит трябва да бъде променен. По-лошото е, че с години не е променяна учебната документация. Организирането на този изпит е работа на държавата, Министерството на транспорта трябва да си свърши работата, да хване порочните практики в железен юмрук. Контролът задължително трябва да остане - не може сам да се контролираш", подчерта Иванов.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари