Шефът на полицията в Атланта подаде оставка заради смъртта на афроамериканец

0
Ерика Шийлдс е съвестен служител на полицията в града повече от 20 години, заяви кметът на града
Ерика Шийлдс е съвестен служител на полицията в града повече от 20 години, заяви кметът на града Видео: БНТ

Началникът на полицията на американския град Атланта Ерика Шийлдс подаде оставка, след като афроамериканец беше ранен при задържането си умря в болницата, заяви кметът Кийша Ланс Ботъмс, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

"Тя реши да напусне поста началник на полицията", заяви Ланс Ботъмс, добавяйки, че е приела оставката. Тя подчерта, че не смята за оправдано използването на огнестрелно оръжие в този случай и поиска незабавното уволнение на полицая, стрелял по 27-годишния Рейшард Брукс в петък вечерта.

"Ерика Шийлдс е съвестен служител на полицията в града повече от 20 години. Тя изпитва постоянна и дълбока обич към хората на Атланта. Заради желанието й Атланта да бъде модел на това, какво означава и как се прави значима реформа, началник Шийлдс незабавно предложи да се оттегли. За да може градът да продължи напред в процеса на възстановяване на така необходимото доверие между различните общности", заяви Кийша Ланс Ботъмс, кмет на Атланта.

Според Бюрото за разследване на щата Джорджия, което разследва случая, полицаите отговорили на сигнал, че мъж спи зад волана на автомобил, който пречи на другите коли да се приближат до гишето на ресторант за бързо хранене, от което шофьорите могат да купуват храна, без да напускат превозните средства.

Полицаите установили, че заспалият е в нетрезво състояние и опитали да го арестуват, но Брукс оказал съпротива и отнел тейзъра на един от тях. След това той го насочил към полицай, който стрелял по него.

В болницата е оказана медицинска помощ и на един от полицаите.

Около 150 души протестираха днес пред ресторанта, където се е случил инцидентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари