Шефът на полицията в Габрово подаде оставка

0
За мен оставката трябва да бъде дадена от този шеф, заяви Бойко Борисов по-рано днес
За мен оставката трябва да бъде дадена от този шеф, заяви Бойко Борисов по-рано днес

Шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев подаде оставка.

Това научава от свои източници NOVA.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово. Това заяви самият той от Дубровник, където е на икономическия и търговски форум "16+1". 

"Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да е взела мерки. И за едните, и за другите. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи", каза премиерът по повод сблъсъците в Габрово

Припомняме че, безредиците избухнаха, след като собственикът на габровския магазин Ивайло Филев публикува във Facebook запис на побой над продавач от 7 април, заснет от охранителна камера. Според Филев, свадата е продължила 7-8 минути. На записа се вижда как трима роми се сбиват със служителя, защото им е отправил забележка за „агресивно и провокативно поведение“. Гневът на местните хора се отприщи, след като тримата бяха освободени от ареста след първоначалното задържане за срок от 24 часа. Последва опит за щурм на полицейското управление и нахлуване в ромската махала. След което Районният съд остави тримата за постоянно в ареста.

Очаквайте подробности!

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари