Шефът на "Булгаргаз": Ще възстановим средства на нашите клиенти със задна дата

0
Според Николай Павлов е справедливо и клиентите на "Булгаргаз" като топлофикациите да възстановят средства на своите потребители заради новите цени на газа
Според Николай Павлов е справедливо и клиентите на "Булгаргаз" като топлофикациите да възстановят средства на своите потребители заради новите цени на газа Видео: bTV

Рязко понижение на цената на доставяния у нас руски газ обявиха управляващите навръх националния празник. След антимонополното решение на ЕК и двустранни преговори, "Газпром" официално са изпратили подписан договор, който предвижда синьото гориво да е с над 40% по-евтино.

"Булгаргаз" ще предложи на КЕВР през април цена от 26,29 лв. за мегаватчас, което в сравнение със сегашните 44,04 лв. е намаление в размер на 40,3%, посочи изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов в студиото на "Тази сутрин".

Булгаргаз ще възстанови на своите клиенти средства със стара дата, разкри Павлов, според когото е справедливо от своя страна клиентите също да възстановят средства на своите потребители. Това възстановяване обаче ще следва сложна процедура.

За да можем да възстановим разликата в цените, която ще се получи за периода от 5 август 2019 г. до 31 март (2020 г.) трябва решение на КЕВР. "Булгаргаз" ще изготви съответните заявление със стара дата и ще ги внесе за одобрение от КЕВР. И след това Булгаргаз ще възстанови средства на своите над 200 клиенти“, обясни Павлов.

За всеки отделен месец за периода между 5 август 2019 г. и 31 март тази година цената на газа ще бъде различна. „Има формула, която отразява курса на долара и петролните деривати“, както и котировките на пазарите“, каза директорът на "Булгаргаз".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари