Шеф Таньо Шишков: Не толерирайте неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите!

1
Още един известен шеф готвач защити ресторанта със скъпите пържоли във Варна
Още един известен шеф готвач защити ресторанта със скъпите пържоли във Варна Снимка: Ducky Hoodman / Фейсбук

Още един известен шеф готвач защити ресторанта със скъпите пържоли във Варна

Още един известен шеф готвач защити ресторанта със скъпите пържоли във Варна. Това е шеф Таньо Шишков. Той публикува коментар във Фейсбук, както направи по-рано и шеф Петров.

Публикуваме коментара му без редакторска намеса:

“От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 когато г-жа. Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…”

Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова, така както ги разбирам днес.

Моля не толерирайте неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите.

Веднъж си правих трудът да обяснявам (за едни супи в Банско) как се ценообразува цената на услугата (забележете, не стока а услуга) в ХоРеКа бранша за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации.

Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилният начин.

Гледаме изключителни локации в татковината ни и рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла. Не ви казвам къде да почивате, но ако ще сравнявате ризорт с инвестиция от десетки милиони лева, използвайте комплекс Сани, о. Миконос, Анимус и др. подобни локации в южната ни съседка за сравнение.

Сигурен съм, че има места, които злоупотребяват с доверието на техните гости, но мога да ви гарантирам, че има много места със съвестни хора, някои от които познавам лично, хора които се борят за честен туризъм, хора, за които този сезон, както и всеки друг е средство за препитание за цялата година за тях и цялото им семейство.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    До 4
    Адмираци за коментара!
  • 3
    8
    Аз
    А как ще обясни шефа липсата на цена на порция? И как според шефа клиента ще види колко грама сурово месо са му отрязали за пържоли?
  • 0
    7
    222
    Прав е ,че цената обосновано е висока,защото самото такова месо е много скъпо,прав е ,че човек трябва да гледа какво поръчва.Обаче с гордост да заявява ,че добър готвач по морето получава по-голяма заплата от обучен и квалифициран работещ във водеща фирма с много отговорности...Не е добре и не е нормална тая работа.Обществото стана много консуматорско и много важни са готвачите-ШЕФове,но като стане дебела работата,няма те да ни спасяват ,а ще търчим при лекари със заплата 1000 лв или при други подобни инстанции за разрешаване на проблемите.Даже и работниците в заводите с търсена продукция са по-важни,защото те са ,които ни осигуряват живота.
  • 5
    6
    Lora
    Така е,не толерирайте неграмотността и простотията никъде,казвайте им,пьлно е с простаци ,вьв всички институции,в образованието,в здравеопазването,бьлгарски не знае,а деца ще вьзпитава,и на болни хора ще помага!Гонете ги,не ги толерирайте,простака е нагьл и пьрвобитни!
  • 10
    5
    ...
    „Моля не толерирайте неграмотността...“ „Веднъж си правих трудът...“ И няма нужда да казвам каквото и да било.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари