Шеф Петров: Глупаци, в Гърция е и по-скъпо, а вие яжте скариди-ла*нарки

9
Ядеш селектиран Блек Ангъс, а после ревеш, че сметката ти е 600 лева
Ядеш селектиран Блек Ангъс, а после ревеш, че сметката ти е 600 лева Снимка: Facebook

Ядеш селектиран Блек Ангъс, а после ревеш, че сметката ти е 600 лева. В евтината Гърция тази поръчка ще ти струва 1600 лева

От няколко дни в социалните мрежи се върти клип, показваш как семейство плаща около 600 лева сметка в ресторант във Варна за телешки стекове. Случката отново вдигна на високи обороти рефренът, че родното ни Черноморие е пълно с кожодери, докато в Гърция е много евтино и българите трябва да почиват там.

Ето какво пише по темата познавачът Борис Петров:

"Грях ли е да работиш с качествени продукти на място, пълно с глупаци?

Тъй като от известно време се върти един клип с едно ромско семейство, което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и Родно, качвам тук две снимки от магазин на месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други, дето наричат ресторант и обикновената столова.

Мили господа папуаси, за които и пържолите в Лидъл по 25 лв са скъпи, на клипа ясно се чува, че семейството яде селектиран Ри Бай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA.

Цената на това месо е 200 лв. за килограм в магазина както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи). Надценката от 75%, която го прави 350 лв. е дори ниска, ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант. Така печалбата на тази маса реално е 70 – 80 лв.

И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там ядете Скариди-лайнарки по 5 лв. и викате, че е евтино. (поръчката от клипа в Гърция ще е около 1600 лв., а не 600 лв.)

Престанете вече да се правите на неандерталци, че ме хваща срам.

В търговската мрежа се продава и още по-скъпо месо - 440 лв. за килограм.

В МАГАЗИНА, НЕ В РЕСТОРАНТА!

Страшно е да живееш между глупаци, самотно е и много тъжно.....

Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случая не е такъв, той просто показва, колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки...

Нищо чудно утре завършилите Харвард на Хот Дог и академиците на Русенско варено да назначат проверки в "Горкият" ресторант, защото да работиш с качествени продукти в тази страна е Грях!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    33
    спокойно бе,
    вие в такъв ресторант няма да влезете никога, щото ....
  • -1
    32
    Песимист
    Шеф Петров,колегата ти шеф Токев, няма ли да се изкаже и той.Мнооого ценя неговото компетентно и авторитетно мнение,особено за шофиране по джанти....
  • 0
    31
    Феродо
    Пак общи приказки! На "Шефа" с мазна престилка ще му кажа, че не е тук въпроса, колко скъпо е месото по света, а в български условия как ни мамят при неговата продажба! Клиентът е в правото си предварително да знае, колко ще му струва неговата порция стек. Това означава, че той трябва да определи, колко грама в суров вид ще изконсумира! Когато е скъпо, няма лошо да се пише цената за 100 гр., но с пояснението, че клиента сам посочва, колко голяма да му е пържолата, тя се реже и тегли пред него! Тук трябва да се държи сметка и за действащото законодателство. Ако то забранява определяне на цена за грамаж, спорът е излишен! По принцип, грамажът е посочен за порция, но това са въпроси от компетенцията на определени органи. С по- прости думи, клиентът има право да знае, колко ще плати накрая! В случая той е бил в неведение. Видял е цената за 100 гр. месо, но колко грама му режат и приготвят, едва ли са го информирали. А щом като действието се развива в България, мога да се обзаложа, че тези 14 пъти по 100 гр., реално са тай- много 12 пъти, т. е. от раз, освен калкулираната печалба, заведението е прибрало от масата, е така от нищото, едни 70 лева! Не бива да се подминава и това, че клиента и сам си е виновен, защото изначално не се е постарал да си изясни въпросите по формиране цената на неговата поръчка. Има и психологически момент, на който разчитат търговците. Клиентите в сезона са се отдали на заслужена почивка, носят пари, които предварително са нарочени за харчене, кой с жена и деца, кой с гадже и приятели, някак "неудобно" е да се "пазариш" със заведението за цени и грамажи още морни, седнали на маса! Абе, сезон, къща вдига!
  • 2
    30
    Роли
    Не мога да разбера едно нещо: в менюто пише цената за 100гр, как да знам колко ще тежи една пържоли. Как да пресметна грамажа, за да си направя сметка. Едно нещо е 35 лв, друго нещо е няколко пъти по 35лв. А тия шефчета- да си гледат работата, случая не е място да се рекламират. Много му разбират, ама на чужди гръб.
  • 3
    29
    Педров
    Този мършляк е шеввв на лай Ната.Помияр ялов
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари