Шарл Мишел: Наша първостепенна задача е военната помощ за Украйна

1
Наложителни са спешност, интензивност и непоколебима решителност
Наложителни са спешност, интензивност и непоколебима решителност Снимка: ЕС

Наложителни са спешност, интензивност и непоколебима решителност

Това написа председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в писмо до лидерите на 27-те членки на ЕС преди срещата на върха на 21 и 22 март, съобщи „Гардиън“.

„Навлизайки в третата година от агресивната война на Русия срещу Украйна, ние сме изправени пред ключов момент. Наложителни са спешност, интензивност и непоколебима решителност. Нашата първостепенна задача е бързото предоставяне на военна помощ на Украйна и, въз основа на неотдавнашни инициативи като тази на Чехия, ускореното снабдяване и доставка на боеприпаси за Украйна", подчерта Мишел.

„По време на срещата на върха лидерите трябва да се съсредоточат върху ефективното въвеждане и прилагане на нашите санкции, както и върху напредъка на усилията ни по отношение на използването на неочакваните печалби от замразените активи", заяви Мишел, цитиран от БГНЕС.

Председателят на Европейския съвет заяви също така, че на срещата на върха ще бъде поставен акцент върху отбраната, Близкия изток и селското стопанство.

„Трябва също така да помогнем на отбранителната промишленост да получи достъп до частни и публични средства и да намалим регулаторните тежести и пречки. Изграждането на тази стратегическа нагласа за сигурност изисква силно лидерство и остро разбиране на неотложността на заплахите, пред които сме изправени. Очаквам нашият Европейски съвет да отговори на това“, написа Мишел.

„Зверствата на атаките от 7 октомври и последвалата война в Газа преминаха границата на нечовешкото. Загинаха твърде много цивилни граждани. Твърде много невинни животи са изложени на риск поради катастрофалната хуманитарна ситуация в Газа и бушуващия глад. Международното право трябва да се спазва изцяло. Спешно е необходимо трайно прекратяване на огъня, за да се защити цивилното население, да се даде възможност на заложниците да се завърнат безопасно и да се гарантира, че хуманитарната помощ може да бъде предоставена при необходимост“, заяви председателят на Европейския съвет.

„Нашите европейски земеделски производители изразиха своите опасения на висок глас и ясно. Трябва да действаме решително по отношение на предизвикателствата, пред които са изправени. Това означава да се направи равносметка на извършената досега работа и да се гарантира незабавен напредък, особено по отношение на позицията на земеделските стопани във веригата за доставка на храни и на лоялната конкуренция както в рамките на вътрешния пазар, така и в световен мащаб“, добави Мишел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    фена на Путин
    Този ако се знае, колко жалък изглежда отстрани и колко неадекватно смешен е, ще скрие плешивата си педало-кратуна и никога повече няма да я покаже. И ако у нас са специалисти и първооткриватели по политическо нищоговорене, тоя брадат петьо ги отвява с 300.
  • 5
    6
    До 5
    Айде бесарабски плъх скрий се в канала! Майка ти прогнила да шибам
  • -6
    5
    Митрофанова
    Днес доволно ви захранват с подходящи публикации под които да заработвате. Но тук сте се изложили, другари! Ще има санкции!
  • 11
    4
    РазПуткин
    Напоследък не са ме порили манафите, не съм пил мазно кафенце в скута на ПеПеевски и доста съм се изнервил. Шарл Мишел на снимката изглежда като много симпатичен и пухкав гей, предполагам ще ми влезе в положението!
  • 16
    3
    До 2
    Ай върви на фронта бе разпоебана путко! Най лесно е да фъфлиш от друга държава! Усраински спинозен боклук!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари