Шампиони без заплати: Щангистите ни не са взимали пари от 5 месеца

0
За последно превод по картите им е имало в края на ноември 2022 година
За последно превод по картите им е имало в края на ноември 2022 година Снимка: ТСК - Русе

За последно превод по картите им е имало в края на ноември 2022 година

България отново се доказа като една от водещите нации във вдигането на тежести. Родните щангисти завоюваха две европейски титли и един бронз от изминалото Европейско първенство в Ереван. И всичко това в условията на скандален факт - щангистите не са взимали заплати от 5 месеца, пише bTV.

Карлос Насар изуми света на щангите, след като за спечелването на европейската титла в категория до 89 килограма. С уникалния си резултат от 395 килограма, а закономерно българинът бе избран и за най-добър щангист на Европа.

Ангел Русев също донесе европейска титла на България, но в категория до 55 килограма. Иван Димов пък донесе бронз до 61 килограма. И тримата медалисти обаче стоят без заплати от 5 месеца - и то година преди най-големия спортен форум: олимпийските игри.

По информация на медията последните пари, които са постъпили по сметките на националите по щанги, са премии за миналогодишното световно първенство. Премии, които също са дошли със закъснение - едва на 10 март тази година. Голяма част от тези пари са отишли за покриване на заеми на щангистите към техни приятели.

На железните мъже им предстои световното първенство в Рияд, Саудитска Арабия - между 2 и 17 септември. Надпреварата е част от борбата на щангистите да подобрят събраните двубои и да атакуват олимпийски квоти. Най-добрите 10 във всяка олимпийска категория ще си осигуряват участие в Париж.

Преди това част от националния ни отбор се очаква да вземе участие в Гран при надпревара в Хавана. Надпреварата е между 8 и 18 юни, като също е олимпийска квалификация.

Мила родна картина, която не е само в тежката атлетика. Ако политиката не се промени и не покажем и най-малко уважение към труда и усилията на тези хора, за Париж 2024 наистина ще тръгнем с една маршрутка спортисти...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари